сряда, 27 януари 2016 г.

ПИК-ПУЧ-ПИК

в. "Стършел", бр. 3627/29.01.2016 г.

Амебата, колкото и тъпо животно да изглежда под микроскопа, все пак има достатъчно акъл, та да се дръпне малко по-встрани от неприятните усещания. Колкото є е възможно, разбира се. Но се дърпа! А ние – не. Ние направо тия неприятни усещания ги търсим, даже си плащаме за тях всеки ден, като минаваме покрай вестникарската сергия.
Не знам дали сте забелязали, но все по-малко всекидневници цитират старата официална информационна агенция – БТА и все повече – новата официална – ПИК! Може би – заради изключителната точност на информацията. Може би – заради неочакваните разкрития за нечии кирливи ризи. А може би – и заради експресивния начин на поднасяне на информация, леко напомнящ антититовистката лексика от петдесетте години на миналия век. Отваряме „МОНИТОР”, цитирал официалната агенция, за да се убедим – „Яркосиният шаман, който е продукт на номенклатурата на БКП, всъщност е един от основните представители на кръга „Типинг пойнт” (тук се изброяват още участници във въпросния кръжец, но няма ние да им правим реклама), чиито „мокри въжделения са свързани с прилапване на европейските фондове”... А между тоя злонамерен кръг и друга, още по-злонамерена организация съществува „Топла връзка между „Типинг пойнт” и кръга „Хидра”, съставен от изгладнели олигарси”.
Специалистът по разбулване на чужди комплоти Яне Янев изведнъж се появи от политическото нищо, за да ни уведоми, че има и още едни лоши хора – „Групировка „Кумовете” управлява съдебната система” – твърди той за „24 ЧАСА”.
„СТАНДАРТ” добавя още зловредни организации и мрачни типове, които мечтаят да бутнат правителството – „Уви, след него идват Радан и Местан, „Протестна мрежа”, еколозите, олигарсите, контрабандата”... Странно съвпадение – в същия тоя хубав ден „МОНИТОР” твърди абсолютно същото – „Радан, Местан и зелени готвят метеж срещу кабинета”!
Как още не е паднал при толкова много врагове – и ние се чудим.
Междувременно единствено „МОНИТОР” е успял да разкрие тайната на мистериозния есемес, разбутал съдиите и държавата: „Христо Иванов нахъсвал Лозан Панов да покаже есемеса”! Откъде се знае ли? Ами – на патриотите, държащи за реда и стабилността, ушите са дълги! Някой дочул, че председателят на ВКС казва някому по телефона: „Ама мислиш ли, че трябва да го направим сега? Дали да не изчакаме малко? Ами добре тогава, Христо... Ще го покажем.”
Междувременно от най-високо място на клатещите държавата беше речено: „Който вади нож, от нож умира”. Точно си е цитирано премиерското изявление в „МОНИТОР”. И резултатите не закъсняха – ножовете полетяха като в цирка, само че там номерът е да не улучват, а тук – обратното. „Син на върховен съдия пребил полицай” – разобличава „ТРУД”. Става въпрос за сина на съдия от ВКС, „протеже на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов”. Не стига, че „бил хванат да отглежда и разпространява наркотици”, ами „се съпротивлявал брутално на задържалите го полицаи, като им нанасял удари”! Да не говорим, че освен наркотици, и къртици се отглеждат в съдебната ни система – „Лозан Панов с компютърна къртица в Софийския градски съд” – твърди „ТЕЛЕГРАФ” и добавя още едно ножле – „Ченалова на заплата при ортак на Цветан Василев”...
Амебата наистина може да се поотдръпне от неприятните усещания, но тъй като е едноклетъчно, си няма памет – на другия ден пак ще се натресе на тях. Очевидно и нас ни мислят за едноклетъчни, които не могат да си спомнят кои медии в едно не толкова далечно февруарско утро сръчно обърнаха палачинката, за да свалят едно предишно правителство. Които с наслаждение публикуваха записа с вдигането на екс-премиерския цип и страхуваха публиката със завръщането на експремиера на власт.
На тоя фон бледнее новината на „СТАНДАРТ”, че „Спасиха кучето на Обама от отвличане”.

Да им имахме на американците проблемите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар