сряда, 5 юни 2013 г.

НИСКО ЛЕТЯЩИ ВЕЩИЦИ


Празниците дойдоха и отминаха, даже и абитуриентите поизтрезняха вече, останахме си с махмурлука и с новия си парламент.
По стара, вече почти четвъртвековна традиция вестниците се заеха да ни обясняват кой кой е (английското "ху ис ху" не звучи добре на български) от новите ни избраници.
Коректният вестник "ПРЕСА" удари всинца оземи с анализа на парламентарния живот "Красотата ще спаси срама". На коректен анализ е подложена по-красивата част от Народното събрание - депутатките от различните парламентарни групи. Политическата ориентация остава на заден план, напред излиза естетическата - "Милена Дамянова - поклонница на "Шанел" - научаваме важна новина за бившия зам.-министър на образованието. Също така - че кучето й се казвало Роналд Рейгън. Как ли му се кара, когато опикае крака на масата?
Поклонник на "Шанел" се оказва и новият министър на здравеопазването д-р Андреева, определена коректно като "Нежното лице на гинекологията"...
Заместник-председателката на Парламента пък е "Мая, която накара магистратите да тропат хоро"...
Неуспелите да се класират сред 240-те избраници могат да проучат челния опит - "Петя Раева свали 20 кг. и пак влезе в парламента"...
Специално внимание е обърнато на депутатките от групата на "Атака", наречени палаво "Трите грации на Волен"...
Заключението? Коректно цитираме: "Няма значение коя ще стане Мис Парламент, ако измести погледа от депутатското кюфте към депутатското деколте"... Ами така си е - по-добре да зяпаме красотите на избраничките си, отколкото да поглеждаме в депутатското канче...
Конкурентният "СТАНДАРТ" под бойното заглавие "Минижупът в атака" насочва погледа ни към друга привлекателна част на депутатското телосложение - "Новата представителка на народа Калина Балабанова не може да мери краката си с предишната Калина (Крумова) в "Атака", но все пак е доста чаровна"...
Междувременно животът продължава, реформите в МВР - също - "Качват 150 полицаи на черешите" - прославя смелите блюстители на реда "ТЕЛЕГРАФ".
А докато полицаите дебнат от черешите да не би някой да дойде да ги обере, "СТАНДАРТ" отбеляза началото на Ботевите дни - "Кучето Враца тръгна по стъпките на Ботев". И гордо уточнява, че "Песът, който няма паспорт за родословие, за трета поредна година ще извърви 120 километра по пътя от брега на Дунава до Врачанския балкан, по който преди 137 години е минал Христо Ботев с четата си от 200 юнаци." Браво на патриотичния пес - за трети път минава славния път, при това - на собствен ход! Не като водачa на истинските патриоти, който за разлика от Ботев изкачва славния връх с помощни средства - "Волен Сидеров се качи с кон на Околчица" - неутрално отразява събитието "ТРУД".
Тази година - на кон, догодина - с хеликоптер! Така се отдава почит на падналите за България! Междувременно не е зле законодателите да се погрижат за безопасността на полетите над родината, за да не стават сакатлъци - в Свазиленд вече вземат мерки! "Забраниха на вещици да летят високо" - четем в "СТАНДАРТ". Вещиците в африканската държава вече нямат право "да летят с метлите си над 150 метра, за да не затрудняват излитащите и кацащи самолети".
Даже в Свазиленд се грижат по-добре за безопасността на ниско летящите местни патриоти и националисти! Срамота! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар