сряда, 16 октомври 2013 г.

ЖИВОТ ПО СТИВЪН КИНГ

в. "Стършел", бр. 3511/18.10.2013 г.

Стара истина е, че у нас се краде всичко, което не е добре заковано. Особено наесен - когато хората, загрижени за зимата, се втурват да се запасяват с какво ли не.
"Свиха второ WC от магистралата" - тревожно съобщава "СТАНДАРТ". Първата химическа тоалетна я свиха преди две седмици - очевидно вече се е напълнила, та са си отнесли втора. С това темпо четиридесетината кабинки по "Тракия" я стигнат на човека за една година, я не! Наистина - вече всичко, което може да бъде свито, се краде - човек не знае за какво може да му потрябва! "Апаш задигна част от тактическа ракета" - информира "ТЕЛЕГРАФ". Добре поне, че не е била оная част, която гърми!
Разбира се, отделен чарк от машинария, била тя и тактическа, не върши много работа - затова по-предприемчивите отнасят всичко наведнъж! "Нагли апаши свиха багер" - сухо отбелязва "БЪЛГАРИЯ ДНЕС". От късичката информацийка обаче не става ясно дали са го отнели противозаконно, за да направят едно кръгче, в смисъл - да изровят дупка, или просто са искали да го предадат за вторични и по тоя начин да го превърнат в шльокавица и други удоволствия. Малко по-ясен ни е друг колега на наглеците, прославен от "ПРЕСА": "Рецидивист краде кокошки". Пикантното в случая не е, че човекът задигнал четири кокошки, не, че свил и оставеното на двора дамско колело, а че кокошкарят вече имал четири присъди, от които едната - за убийство. Ето до какво докараха некадърните и корумпирани правителства рецидивистите-убийци - до просешка тояга!
Иначе у нас всичко е прекрасно - родната полиция се опитва да ни опази. В Кюстендил "Полицаи гониха крава беглец". Според "СТАНДАРТ" добичето направило кръгче за овации из града, "не се подчинило на указанията на униформените", пристигнал автопатрул, който "успял да притисне кравата", но тя ловко се измъкнала и се забавлявала с органите на реда, които "дълго гониха кравата с кола и пеша"... А докато кюстендилската полиция преследва с включена звукова и светлинна сигнализация градските крави, дупнишката има по-сериозни проблеми. "Каруцар на шише ракия блъска кола на Е-79". Инцидентът е описан от "ТЕЛЕГРАФ" така, сякаш става дума за излитащ самолет - каруцарят, пиян като каруцар, "се качил на каруцата си и започнал да набира скорост по шосето". Можем да предполагаме, че скоростта е била добра, защото, очевидно при опит да изпревари лек автомобил, "се нацелил странично в шофьора". По това шосе би трябвало да турят знак "Внимание, ниско прелитащи каруци", та шофьорите да са нащрек! Едва отдъхнали си от кравешкото родео, бедните кюстендилски пазители на реда се сблъскват с друг, почти културен инцидент: "Змия се настани в Кюстендилския театър". След това смайващо заглавие "ТЕЛЕГРАФ" възхвалява интелектуалното равнище на родните влечуги: "Жадна за културни прояви змия се настани на една от пейките пред Кюстендилския драматичен театър... Без да се притеснява, влечугото очаквало да започне някоя от постановките в театъра". Не е ясно имало ли е билет и ако е имало - къде го е държало, зер, всички знаем, че змиите нямат джобове! Но - с чувство на национална гордост можем да констатираме къде са нашите змии и къде - тайландските! Докато нашите чинно чакат на опашки пред театрите, в Тайланд според "МОНИТОР" "Змия глътна куче насред Банкок". Гадничка постъпка, но тайландските питони винаги могат да разчитат на българските журналисти - за да смекчат погнусата от трите снимки, на които е документирано излапването на нещастното помиярче, редакторите са решили да демонстрират общата си литературна култура, като твърдят, че видяното било "По Екзюпери"...

Ех, щастливо си живеем ние - в страната на интелигентните вестници, ниско летящите каруцари, нацепените рояли, кокошкарите-убийци и откраднатите тоалетни - живот досущ по Стивън Кинг...

Няма коментари:

Публикуване на коментар