сряда, 23 октомври 2013 г.

НОВО Бе...

в. "Стършел", бр. 3512/25.10.2013 г.

Беее-беше тя!
Беше, когато брояхме на колко първи страници се явява достолепният лик на Б. Б. и на колко вътрешни - още по-достолепните кадри, в които Б. Б., прелитайки с тигрите си над родината, открива нещо, закрива друго, помага на вдовици и сираци, бие лошите, гали по главичките добричките, раздава правосъдие и обещава на всички по нещо. Само че - друг път...
Време се мина, Б. Б. вече не е Б. Б., а конструктивна опозиция, вече не хвърчи, вече бедните, гладните, отчаяните и онеправданите трябва да си търсят друго Бе., което да хвърчи, да обещава и да гали по главичките.
И го намериха! Поне тези, които четат вестници!
"Бареков помогнал на монахиня в битката й с енергото" - тържествено обявява "МОНИТОР".
Поетът би проклел енергото и би рекъл - "О, спи ли Бог, о, Бог не види ли?" - но Бог очевидно се е разсеял, така че - новото Бе. е насреща!
И не само на Божиите служители - и на партийните помага - разгръщаме "СТАНДАРТ" и откриваме, че "Бареков помага на ужилени в блок на АОНСУ"! Но не само на тях - "Обеща обществени поръчки за малкия бизнес"!
Мислите, че новото Бе. се ограничава само с такива дребни обществени поръчки? Отнюд, би рекъл дядо Иванчо Йотата - новото Бе. вече приема поръчки и оплаквания от най-високо ниво - вижте пак в "СТАНДАРТ" - "Кметове искат от Бареков министерство на провинцията".
Като стане премиер - одма - може би - обединено с министерството на инвестиционното проектиране - тъкмо да се поосмисли най-после съществуването на проектирането на инвестициите и нихното министерство.
А в отсъствието на титуляра Б. Б. новото Бе. лети като ангел-отмъстител над страната и света и размахва меча на отмъщението - "Бареков и ВМРО искат оставката на Кристалина Георгиева" - тръби коректният вестник "ПРЕСА" Има и картинка - клекнал край неидентифициран автомобил, покровителят на онеправданите гали бежанче по стриганата и предвидливо обезвъшена главица - "Николай Бареков посети района около центъра за бежанци в "Овча Купел"... Очевидно посещението ще да е било кратко, защото "СТАНДАРТ" публикува почти същата снимка от същото събитие - пак същата кола, все същият клекнал Бе., очевидно същите деца, само че - все още непогалени...
Справил се с европейските бюрократи, "Бареков дава Плевнелиев на прокурор за рушвети" - прославя чутовния подвиг "24 ЧАСА".
И, очевидно, увлякъл се в обвиненията, не се спира пред нищо и никого - "Николай Бареков сезира главния прокурор срещу себе си" - втрещява ни "ТРУД".
Направо прахта му диша старият Б. Б. - няма как да може да смогне на напора на младия организъм - според "ТРУД" "Бойко зарадва дядо с акордеон". Купил Бойко на дядо Митьо от Дряновец акордеон, пък като го чул (предполага се - по телефона, защото подаръкът бил поднесен от местния депутат) как свири, обещал да му подари още един - по-хубав...
Нови Бе.-та са нужни са нам - решителни, честни, чисти като капки сутрешна роса, никога не прославяли генерал-премиерите на предишното правителство, никога не лъскали ничии патъци, не свирили на ничий дудук, никога не обръщали палачинката!
Как да не повярва човек на една друга публикация от трудовия вестник - че  "А у нас тиквите цъфтят"...

Цъфтят, разбира се - с помощта на PR-ите си и абсолютно свободната и независима от всичко, освен рекламодателите, преса...

Няма коментари:

Публикуване на коментар