сряда, 9 октомври 2013 г.

ТЕЧНИЯТ ТОР НА ВИСШАТА ПОЛИТИКА


Тоя номер, с ценообразуването, никога няма да го разбера. Как така някой решава, че кебапчето ще ми струва толкова, а не по-малко? Най-логичното обяснение ми даде бай Сандо от Балтаджи - човек като е на зор, първо плаща, после пита...
Затова хич и не се изненадах, като прочетох в "СТАНДАРТ", че "В болниците продават лекарствата с 600 лв. разлика". Къде човек е на по-голям зор, отколкото в болницата! Проверяващите обясняват какво са открили: "Медикамент с пределна цена 7 377,66 лв. има единадесет различни цени, на които се продава в болниците с разлика от 0,66 лв. до 603,46 лв... При друго лекарство за рак с пределна цена 295,69 лв. има десет различни фактури с разлика от 0,43 лв. до 98,85 лв. При трето пък се отчитат двадесет и три различни стойности..."
Двайсет и три? Странно съвпадение - точно двайсет и три са и депутатите от една парламентарна група, която обикаля да ни представлява по света и у нас по най-добрия начин. Както обича да казва един познат - не може в денонощието да има двайсет и четири часа, в кашончето бира - двайсет и четири бирички и това съвпадение да е случайно!
Очевидно и онова съвпадение не е случайно - в него има нещо, свързано с ценообразуването - отварям "ТРУД" и - о, изненада! "Курумбашев: ГЕРБ увеличават политическата цена на "Атака"!
Поглеждам "ТЕМА ДЕЙЛИ" - зарязали са борсовата информация и движението на валутите и ни занимават с "Цената на "Атака".
Хората по високите етажи на властта знаят всичко - затова решаваме да пием вода от извора. Хващаме пак "ТРУД" - никаква яснота! "На въпрос каква цена плаща БСП за подкрепата на "Атака", Сергей Станишев заяви: "Трябва да си абсолютно късоглед политически или медийно, за да не можеш да разбереш защо "Атака" се държи по този начин".
Няколкото провалени кворума ни насочват към следващия коментар на "ТРУД" - "Енергийна бедност = риск за сигурността"... Да не би някой да е поел сметките за парно на партийната централа срещу парламентарна подкрепа? Не, не ми се вярва, много е дребнаво, след четвърт век демократични процедури все ще да е измислено нещо по-добро от бартера. Сигурно са се договорили за нещо по-съществено!
Като стана дума за договорки - специалист от Сдружението за модерна търговия ни обяснява популярно, че "Свободното договаряне сваля цените". След като обаче според запознатите цената на "Атака" се качва - очевидно договарянето не е чак толкова свободно... Все пак "24 ЧАСА" ни успокоява: "Ядем по-евтино от 2012 г., но е с 50 % по-скъпо отпреди кризата"...
Съвсем се обърках, когато попаднах на "СТАНДАРТ", според който лидерът на договарящата се партия изявявал и претенции: "Пазете ни като стайно цвете". И тъй като той се е клел във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа, като част на народа реших и аз да се водя от интересите на представителя си. Полазих по етажерката и измъкнах книжката за градинарство, за да разбера как трябва да се грижим за такова чудо.
Изключително вредна, пълна с пошли политически намеци и призоваваща към насилие се оказа тая псевдоградинарска книжица! Според нея растението трябвало да се полива редовно, но не прекалено, за да не направи беля, от време на време да си сменя саксията, да се чисти от буболечки, а освен това да се подхранва с течен тор...
Е, тук вече давам заето! Какъв тор, какви пет лева... Не ми стига котката, която ми наторява обувките нощем, ами и смрад от политическата ми саксия на прозореца...

Да си го вземат и да си го торят политически некъсогледите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар