четвъртък, 13 февруари 2014 г.

НОСЕТЕ СИ УШНИТЕ МАРКИ, МОМЧЕТА!


в. "Стършел", бр. 3527/14.02.2014 г.

Вие си говорете каквото искате, но в държавата най-после има ред - почти като едно време! Всичко за всекиго се знае - с такива подробности, че чак на човек да му е неудобно да ги казва. Не стига това, ами и безсловесните започнаха да се намесват в човешките дела! "Магаре и яре издадоха мъж, нелегално минал границата" - твърди "24 ЧАСА".   В интерес на истината, добичетата не са седнали да пишат донос - просто "бдителни съселяни забелязали, че животните нямат български ушни марки"...
Ей, това от бдителни съседи човек не може да се отърве! Ще се изядем едни други, братя и сестри, добре че са българските медии, та да ни спасят! Не вярвате? В "ТРУД" си го пише - "Враждебната реч в медиите ни спасила от насилие". Ако мислите, че е раздувка, лъжете се  - самият председател на СЕМ доц. Георги Лозанов ни го твърди: "Миналата година беше година на враждебната реч и ако медиите не я бяха допуснали на своята територия и укротили, щеше да има политически убийства, а протестите щяха да са като в Украйна"...
Спасителко наша - попръжня прабългарска, - в теб ни е надеждата!
Пак "ТРУД" цитира изследване, според което въпреки това, което ставаше по софийските площади, "Премиерът акумулира най-голямо позитивно отношение от страна на изследваните медии".
Вземаме една от изследваните медии и четем: "Арестът на Петното провалил втората му среща с Бойко". И уточнение - "Същия ден Миланов трябвало да прибере транш от обещаните 500 бона". "МОНИТОР", сещате се, нали? На удара засегнати от твърдението съпартийци на експремиера дадоха пресконференция, за да раздадат разпечатана "снимка на соцдепутатката Корнелия Нинова заедно с Бисер Миланов-Петното". "ПРЕСА" коректно ни сервира информацията под заглавие "ГЕРБ се опита да натопи Нинова".
Не знам защо когато се спомене г-жа Нинова, все се сещам за късната й партийна ориентация - в интервю преди време ни обясни, че като се върнала в България след работа в чужбина, седнала, прочела програмите на всички партии и тая, на социалистите, є харесала най-много. Отишла, записала се в партията, светкавично станала зам.-министър, още по-светкавично името й се забъркало в някакъв скандал с "Булгартабак", била уволнена набързо и също толкова бързо - оправдана на всички инстанции заедно с един друг зам.-министър, който по една случайност се казвал Делян Пеевски...
А пък като се сетя за късната партийна ориентация, не знам защо се сещам и за г-н Росен Петров, който само за една седмица успя да влезе във всички вестници с достойна постъпка, да пусне нов клип, в който геройски разлайва огромен пес (затворен в клетка, за щастие), да пробута офицерския си кортик срещу левче и в ефир да обяви, че харесва и подкрепя идеите на партията, чийто лидер съвсем случайно бе поканен за случая в студиото. Трогнат, лидерът му обеща Министерството на вътрешните работи. Няма да си играем на зам.-министри!
Приемо-предаването на почетното оръжие стана в доста късния следобед, когато повечето вестници вече пътуват към печатницата, но това не попречи на "ПРЕСА", "ТЕЛЕГРАФ" и "СТАНДАРТ", споменати и в изследването по-горе, кой знае как светкавично да намерят място на първите си страници за подробни репортажи и отбелязване на по-трогателните моменти.

Прочее, нека вземем пример от безсловесните си приятели - носете си ушните марки, момчета - поне да знаем чии сте, защо сте и за какво освен бял хляб с чер хайвер се борите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар