сряда, 6 януари 2016 г.

МАЙМУНСКАТА ГОДИНА ЗАПОЧНА!

в. "Стършел", бр. 3624/8 януари 2016 г.

В старата приказка храбрият шивач утрепал седем мухи само с един удар и гордо записал подвига върху пояса си, та да плаши околните.
В края на годината все още не бившият председател на българската партия за права и свободи утрепа три вълка и гордо се фотографира с тях, преди да се покрие в турското посолство. Но ловните подвизи не са от вчера – „24 ЧАСА” натрива носа на новоизпечения авджия с върхови постижения от близкото минало – „Тодор Живков убива 7 мечки на един лов в Карпатите”. Направо – седем с един удар!
Да се надяваме, че започналата година май няма да е толкова кървава – според предсказанието на Нострадамус за 2015 година през нея „прасето ще стане брат на човека”. Съвсем сериозно – така пише в „24 ЧАСА”! Преди точно една година. И кво стана? По Коледа сума ти наши братя бяха изплюскани по най-братоубийствен начин!
Задълбочаваме се в предсказанията на пророка. Плановете му за 2015 година започват с голямо изригване на Везувий. За съжаление вулканът не е бил уведомен, та не изригна. По-радващо е предсказанието, че „Всички данъци ще изчезнат в западния свят”. Очевидно ние сме в източния – данъците не изчезнаха, дори ни въведоха даже нов - данък „Уикенд”.
Прескачаме оптимистичните твърдения, че ще живеем до 200 години, а науката ще измисли как да възкресява мъртвите, затваряме стария вестник и отваряме нов – пловдивския „МАРИЦА”, който радва пловдивчани с предсказанията на „Ясновидка № 1” – че „Мъж с мустаци ще вдигне стадион „Ботев”! Малко смущаващо е видението, че „Локо” и „Ботев” ще бъдат „на един пиедестал, като шампиони, но наравно” – да не би това да значи, че „А” група ще остане само с два отбора? Колко му е – тя вече се смали на девет, още само седем – и готово!
„СТАНДАРТ” се опитва да ни плаши с твърдението, че „Ванга вижда Рим столица на халифата, Кочовска предрича, че САЩ ще ударят Русия”, но ние сме гърмяни зайци – тия пророчества ги четем всеки декември. Отгоре на всичко стандартната Ванга не е легитимна – ако се вярва на „24 ЧАСА”, хората от петричката фондация „Патентоваха Ванга до 2024 година”. В смисъл – че „Над 400 стоки и около 280 вида услуги няма да могат да ползват името „Ванга” до 2024 г.” Направили го, за да поозаптят тълкувателите и новопоявили се свидетели на пророчествата є. Както се вижда – не много успешно.
Природата не търпи празни пространства – на мястото на патентованата пророчица се пръкна нещо съвсем неочаквано – макар и не в нострадамовски катрени, г-н Волен Сидеров също предрече избухването на новата световна война през 2015 година в новогодишното си обръщение по партийната телевизия „Алфа”: „Ще ви призова да се стягате, защото сме във война - атлантическата армия на злото воюва срещу евразийската армия на доброто. Българите не сме атлантици, ние сме създатели на евразийското пространство и ще го браним."
Позна! Войната избухна пред някакъв клек-шоп, но бързо бе потушена.
А ако прочитът на предсказания ви е додеял и отвътре ви напират някакви по-пиперлии определения за пророците, не се притеснявайте да си ги речете на глас – според „ТЕЛЕГРАФ” „Псувните били знак за богат речник”! Има приведени и доказателства – „От проведените тестове с доброволци става ясно, че тези от тях, които могли да изрекат за 60 секунди най-много псувни, след това могли да изброят за същото време най-много имена на животни”.

Нищо не пречи да опитате – засечете си време и започвайте! Годината на маймуната е пред вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар