сряда, 6 юли 2016 г.

ЛЯТО НА ВЕЛИКИ ОТКРИТИЯ

в. "Стършел", бр. 3650/08.07.2016 г.

Не географски, разбира се – на кого му пука за географията. Няма хляб в тая работа!  Времето се оправи, облаците се разкараха, пекна лятно слънце и започнаха отново велики исторически открития!
„Тоалетна за съдии и търговци на 18 века откриха археолози” – гордо съобщава „24 ЧАСА”. Археолозите всъщност са открили „търговска и съдебна палата, част от нея се е използвала и за културни прояви като своеобразен античен НДК”, но дреме ли му на някого за НДК и античните му предшественици – тоалетното заглавие е много по-представително! Още повече, че навява и някои изключително неправилни асоциации със съвременни съдебни палати и ресторантите около тях, където също се срещат съдии и търговци. За културни прояви, естествено!
Разбира се, без вампир тая работа няма да мине – къде един, къде два, къде – не седем с един удар, като в приказката за храбрия шивач, ами цели седемнайсет! „Показват най-масовото открито вампирско погребение” – тържествува „ТРУД”. За целта в Странджа щял да бъде изграден и специален музей – за „близо 3 млн лв.” По сто и седемдесет хиляди на вампир. Само не се споменава по колко ще са билетчетата, та да можем да пресметнем кога ще се изплати капиталовложението.
Вампирите вече са бита карта за проф. Божидар Димитров, който вече се посвещава на съвсем нови открития – и с тях нанася тежък удар по панславянския поход на путиновите рокери. „Руснаците не са славяни, те са викинги. Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължават надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни” – цитира „ДНЕВНИК” интервю, дадено от професора пред бТВ. Не е зле да обърнем внимание на последното изречение – че Хитлер „тогава е мислел”. Очевидно, според проф. Димитров, по някое време си е променил мнението. Само че – късно...
Историците може и да не знаят всичко за миналото, но бръснарите и аптекарите знаят всичко за настоящето! Накамарилите ни референдуми станаха с един повече – „Следващият референдум, сега го консултирам с адвокатите, ще бъде за лъжата на политиците, те да влизат доброволно в затвора, ако не си изпълнят обещанията. Бих пуснал такъв референдум за наказателна отговорност на всички политици, които лъжат“. Така рекъл повелителят на референдумите, аптекарят Веселин Марешки, като пояснил, че идеята не е лично негова, хрумнала му по време на махмурлук, а „че идеята е дошла от хората”. Сериозно – така пише в русенския „УТРО”! Малко недоумение предизвиква предложението хората да гласуват ментарджиите доброволно да приготвят топлите дрехи и да се нареждат пред вратата на Централния, но, както казахме, аптекарите и бръснарите знаят всичко – предполага се, че народните избраници са хора съвестни и когато видят, че без да искат са измамили хората, ще ги досрамее нетърпимо и непоносимо. Не като сега, когато референдумът още не е проведен.
Друга идея за смислено харчене на бюджени средства откриваме в действията на независимата дори от гравитацията съдебна власт. Според „ТРУД” „След 90 нарушения на нормите за сигурност” са свалили защитата на свидетел по „Килърите”. Защитеният свидетел „отказвал да бъде возен от коли на Бюрото за защита, излизал сам през нощта и дори се хвалел публично, че е включен в програмата”. Целият тоя цирк – срещу 142 394 лева.
Още едно откритие – ето защо живеем интересно в държава, която харчи за великолепната седемнадесеторка странджански вампири колкото за великденските надбавки на двата си милиона пенсионери и по две хиляди лева месечно, за да крие самоличността на човек, който се хвали по кръчмите, че е защитен свидетел!



Няма коментари:

Публикуване на коментар