четвъртък, 29 март 2018 г.

СЕКС, МАХМУРЛУК, БЕЗ РОКЕНДРОЛ




Махмурлукът може да има хиляди медицински обяснения, но причината е само една – и не е онова, което си мислите, а това, което си казвате сутрин, когато главата е по-тежка от задника, едното око гледа наляво, а другото – накъдето му падне, стените се местят, а вратата се отваря винаги на другата страна. Какво си казвате? Ами – деветдесет процента от българите ругаят главата си проста за стореното предишния ден.
Добре че е „МОНИТОР”, да ни вдигне самочувствието и увереността, че не сме толкова прости – той препоръчва просто лечебно средство – „Сексът помага срещу махмурлук”. Организмът произвеждал незнамкакво си, което „повишава прага на поносимост към болка”. А, доколкото не винаги след алкохолни подвизи в леглото може да се открие сродна душа, вестникът препоръчва и друго – „предишни проучвания са показали, че кулминацията в половия акт е по-интензивна, когато е постигната...” В общи линии – самостоятелно.
Когато човек чете подобни препоръки, започва да се съмнява, че писалият ги изобщо някога се е напивал. Да не говорим за другото. Не е добре да се работи само по източници, братя, живата практика е истинският учител!
В „24 часа” откриваме как една благородна инициатива може да се превърне в пародия – на церемонията за награждаване на достойните българи според вестника „Достойните благодарят от учителите до Вселената”. Както на всяко награждаване, хората благодарят – на родителите, на децата, на учителите си, един – на Господ, а друг – „на вселената, защото ме свързва с всички хора и възможности, които имам”.
А Той? Премиерът? Неговата благодарност е откроена с едър шрифт – както се полага на премиерска – „Благодаря, че сте в България и сте останали във Враца”. Нерде Вселената, нерде Враца, би рекъл някой на майчиния си език, но кои сме ние, та да преценяваме благодарностите Му!
„СТАНДАРТ” пък ни разбива с криминалното си откритие – жестоко битово убийство в Пловдив се оказа разкрито не от кого да е – „Плачещо цяла нощ бебе разкри закланите си родители”. Малко съчувствие към трагедията не би навредило, но по-важ­ното е хартията на вестника да се продава, нали така!
 „ТАБЛОИД” скача с главата надолу в политиката с анализа на гимнастическите умения на президента – „След коремно от Радев чакаме шпагат от Деси”. Пробвахме да открием нещо като ирония в написаното – дори заехме лупата, с която секретарката разчита неграмотните почерци в писмата – няма такова нещо. „Главнокомандващият най-сетне реши да покаже кой е държавен глава и кой – секретарка на Слави Трифонов. След като вече 15 месеца гасне в сянката на собствената си половинка, Румен Радев реши да покаже кой е мъжът в семейството”.
И така нататък.
От политиката таблоидното издание се пре­хвърля към природните аномалии – „Американец се хвали с два члена”, разобличаване на легенди – „Майка Тереза била мафиотка, обирала трупове” и – отново здравни препоръки: „Халюциногенните гъби лекуват депресия”.
Ако страдате от махмурлук и препоръчаното в началото лечение не помогне, със сигурност ще изпаднете в депресия поне до обяд – хапнете гъбка, ще ви стане по-добре!
А вестника можете да пуснете в синия контейнер, та поне да има някаква полза от него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар